layan pix je..tepek jgn tak tepek wlupn skit je

ahad lepas, seteleh lama tk menjejakkn kaki ke Plaza Angsana, bergerakla kami ank beranak, 5 orang ye..abi, ibu, razin, adik razin dan k yong…k yong tu kwn baik rapat razin, harusdi bw ke mana2 shja, jnji ade marshmallow..hahaa..lau tak..ke tepi kau..kuikuik..da dkt nk nk g mkn kt food court luar tuh..ttba nmpk upin ipin, org penat n lapo–> razin la ni..ttba mood jd baik..jmpa kawan rupanya..trus terjengah2..tgh promo wyeth s26..ktrg pn mmg nk g cari susu baru utk razin, tak mo dutch lady da,bese ok je tuka2 susu, tgk2 yang ado..da bli 2 packs..ank ku tak mo..siap muntah2 n kembong lg..adoi..turn back la pada dutch lady..tkpe..uat selang seli pun razin dpt detect..hehe..

pic 1: upin ipin bersama razin..teruja ank ibu..

pic 1: upin ipin bersama razin..teruja ank ibu..

bergambar bagai nk rak..tp pose ni je la yg sopan nk di pertontonkan..lg pun.abi terer amik pix..blur pnya..lain r kamera canggih die..die la tere, KONONNYA la..haha..tidak supportive okeh..ade kamera canggi, amik gmbr pun tak..buang je la..eh eh ttba emo kt sini lak..sbb emo ade duit i lm pembelian bnda tuh..tu emo..haha..tlg celik mata ye en idzwan, lau tk, kita jual je smula..ade gk hasil..

Razin menang cabutan bertuah..tp dia lebih teruja tgk muka upin ipin..

Razin menang cabutan bertuah..tp dia lebih teruja tgk muka upin ipin..

pix ni lg best, PIC kta, akan akn 3 cabutan bertuah, besernya tak pernh bertuah pun..tk menang punya..tp layan je la..tup tup num 1, num 2 da panggl..then toksah la bermimpi utk num 3..ktrg pun blah..tret tet tet..da jln agak jauh skit, tp msh mengharap nama razin di pnggl..yg tk lh blah..rupanya abi die duk stu lg..melayan perasaan agar ank bujang dia ada luck..jln slow2 cm tikus mondok..hhaha..ttba..ok..pemenang cabutan bertuah kita waktu ni adalah adik yg berumur 1 thn, (dlm ati, eh tu umo razin, arap2.ada la 10 bulan kt blkg tuh) 1 thn 10 bulan adik Muhammad Razin Mohd Idzwan, ibu Roznifa binti Ali..berkejaran bgi itik pulang petang r..truja u..hhaa..msa tu tk nmpk abi lg..mmg arap abi yg akn bkejar..da dkt smpi, abi duk terjengah2 cr ktrg sbb drg nk jgk razin dan ibu yg g amik hamper..hehe..berat woo..da la kna dukung razin..ade kejadian tk lh blah, tp tk pelu cte..sakit jiwa n ati aku je..:P

vroom..vroom..jom empit..

vroom..vroom..jom empit..

ni lak, pas g Angsana, ktrg dezup ke Tesco Tebrau..nk g cr barang2..sblm tu isi perut dlu..mkn mee rebus, aku share ngn razin..bnyk tul ank bujang tu mkn..hehe..tk kesah r..kenyang t die tak wt hal..tu aku suka..ye r, sesi petang, tk kn lg..las tmkn tgh ari je..msti die lapo..btol gk tuh..nk minum air yg ber ais je..demand tul, padahal batul kung kang kung kang cm abi..tensen gk tuh..ingtkn tk byk kuar $$…rupanya yang hanagat2 tahi ayam je..dkt RM3 rat gk kua..bkn RM3k…mmg tk mmpu r..hehe..tp jap je..zup zap..trus g byr..k yong bwk razin g empit..tu die nk ikut..bunyi gk mmula..abaikan..aku n wan nk cpt nie..aku rsa nk tergolek lm troli da nie

tu je la aktiviti ahad kami..haha..best gk g jln2 ni ble lma tk berjln2 cr mkn..ttba terpk, rojak ayam aku ble nk wt nie..hahaa..

Advertisements

update pasal adik..

alhamdulillah..bb ibu lam peyut da 3 bulan lebih…suka suka..t leh start rsa tendang, guling2, gurau senda lak..tak sabar woo..abg razin pn da makin matang..tp pemahaman ada bb lam perut msh cetek..hehe..die ingt sama ngn bb yg die slalo main..leh golek2..leh baling2 ble bb tu tak nk tutup mata..adoi..sah sah patung, kelopak mata pun takde..bkn baby alive nak ooi..tk dpt r ttp mata..pantang sungguh razin lau die suh kita tido tp mata kita msh bukak wlupn sekadar kecik je bukak mata..smti dia cucuk..suh ido ido..wt kt bb die, tk mndgr arahan, ape lg..baling je r..jatuh tak angkat, tau pun nangis..cakit ktanya..ok le tuh, faham situation..hehee..ibu da ckp bangga da nak..cayang die…mmuaha

ank ibu makin bijak..ibu nk tepek pix, abi lambat bertindak..mlm kang je ar ibu kerjakan hp abi ye nak, tunggu abi, smpt la tumbuh bulu tiak razin,eh ni update adik ke update razin..haha..abis la ibu, abi slalo kata ibu lebihkan razin..ye la syg ooi, yg da wujud dpn mata,nnti adik keluar, da kna share..ape r..abi sebok nk jg adik btol2 kali ni..tk mo jd cam razin, kureng geng ngn abi..haha..tp utk sstgh part je la..abi phm condition itu..hehee..ala, dlm ati, ibu tau abi suka..

last scan, ibu nampk adik tgh baring santai..wah, gaya cm abg razin..kagum ibu..ni la style adik..tp pix scan ade pda abi jgk..seme abi konker..sian ibu..

gaya razin n adik lm perut

beza pix razin n adik cuma, tgn adik duduk blkg kepala..seolah2 menampung kepala..doc suhaimi pn ckp..tgk2, relak je die dalam tuh..suka sgt r tuh..siap tunjuk yg 4D, tp cm ngeri je..doc pn kta mmg ngeri sbbb die tgh bkembang..hehe..saje je kasi gue takut..perkembangan ibu tidak mmberangsangkan..ibu turun berat, tp doc kta badan ibu nmpk kembang, so takpe la..yeah, takde debaran spt di ktakan…say no to ward..hahaa..suka suka..leh pki kebaya r,impian tiap kali peknen..lau tk peknen, gemuk woo..tktnya..insapla…cma cekup dis tyme lbh details…siap leh lepak2 bertenang2 dlu kt penawar..hehe..ibu arap bb dpt survive hingga kelahiran kamu..abg razin, abi dan ibu tak sabar nk jmpa bb..hehee..EDD tuka ke 12/1/2012…yess, peluang cerah mnjd ank 2012…