Sejenak berfikir…

Warga Emas

smlm aku mimpi..mimpi yg amat sedih..aku terfikir, tergamak die perlakukan ibu die mcm tuh..ibu kandung, bkn ibu angkat, bkn ibu tiri…wlupn tiada pertalian darah, die ttp layak di gelar ibu wahaima buruk perilakunya..itu dlu, bg la peluang utk ibu itu berbakti dan menumpang kasih kita buat seketika…sanggup ke kita ni, org2 muda anta ibu bapa kita ke rumah org tua lantaran sibuk mengejar keduniaan..aku tau mimpi merepek ni muncul sbb tgk cte ape tah kt tv..psl ank derhaka la ni..tk terluah, air mata mencurah2, bwk ke mimpi..seb bek vokal razin kejutkan ibu, bgn je, bantal da basah ngn air mata..toucing gle..nk gelak pn yek..ilang da mud sdih nk cerita..

persoalannya wahai tuan puan, ptt ke ibu bapa yg mmbesarkan kita di letakkan di pusat penjagaan org tua (private)..maksudnya, kita byr kt org tu..ala2 nursery la…aku tgk makin ramai anta mak ayah drg kt tmpt gtu..ade yg kta, sbb tkde msa nk jaga, ssh nk jg org tua ni,takde org pantau, tak tahan nk berjaga mlm…byk lagik ar..tk larat nk listkan..layakkah kita nk treat mak ayh kita gtu??ape pndpt krg??