Wanita: air mata dan kecantikan…


Wanita,kenape ek??mudahnya mengalirkan air mata..tp aku tau, tak semua yg bergelar wanita mudah menerbitkan cinta hati dari mata..heheh…..aku dpt artikel ni dr ruang sembang yg menemukan kami suami isteri..argh, indahnya tika itu..Knape mudah cengeng ya buk??Kerana wanita itu istimewa..bersyukurla menjadi wanita..

1) bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun cukup lembut untuk memberikan kenyamanan pada semua, insyaAllah

2) mampu melahirkan anak dan mendidik anak2 yg degil mcm aku n kkorang semua

3) mampu menahan derita kesusahan tnpa keluh kesah

4) Allah memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya

5) Sentiasa di uji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu, insyaAllah..sayang, bb sentiasa di sisi..
àDan akhirnya, Allah memberinya air mata untuk dititiskan tatkala di rundung duka nestapa atau kebahagiaan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan at any time without any reason..hahha..sometimes…

Kenape ek lelaki nak cari pasangan cantik2 je????Ader seorg mere mehbooba penah tnya saya..saya pn tak tau nk bg jawapan ape…Die ok..sempurna semuanya..cantik..Tp aku tau penilaian erti cantik berbeda dr mata yg berlainan..Percayalah,

Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.’
‘Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya
tempat dimana cinta itu ada.’

Dan kamu, kaum Adam, ingat kecantikan wanita yg azali lebih baik bukan hnya pndang bertunjangkan kecantikan luaran semata-mata..Selami diri dan wanita yg di cintaimu..ingatla, setiap wanita itu cantik…Alhamdulillah, aku bersyukur di kurniakan suami, Mohd Idzwan Ahmad yg ikhlas memperisterikanku..Doakan kebahagiaan kami..Ameen..



Life as Pn Roznifa Ali

1) Bgn pagi gosok gigi cium idzwan..mandi pagi takder lam kamus..hahha

2) pergi dapur, cr mknn..lau idzwan nk mkn, sediakan la wlupn sekadar Roti Bakar..tu pn Wan ptt ebrsyukur..wife korbankan mata buat sarapan..hahah..bersama kopi Guara..terima kasih ibu!!!nnti kakak amik lagik ek??then Wan da g kerja..bubye sayang..

3) Wan g keje ar paling sonok..leh bermalas2an..hahah..tgh tv..owh,jgn luper..lauk nk di masak, harus di keluarkan..da r fridge tuh pelik..letak jap je..da keras..kualiti sgt la tuh 😛

4) Feveret movie da bis, terpksa ar naik atas smule..kemas katil..ble da kemas..chatting ar plak..msti Hajar ngn Wani online..haha..bergosip ar smbil2 bertukar2 bahan ilmiah..smpi la Zuhur..

5) da solat Zuhur n laksanakan ap2 yg ptt..turun la ke bawah..tgk TV lagik..ttba dpt msg..Hajar msg, sis, i duk buzz u, u tak on9 ek?owh nk ajak aku online ar tuh..sambung ceting smuler..hehe..tp biasanya jap je la..

6) Rutin selain browsing..chewah..tgk TV3..cite dongeng..addicted da..rosak akhlak..hahha..tp di bwh pemantauan akal aku sbgi org dewasa..takder mslh ar..hahah..lau da stat tgk tv..mintak maaf la..tak leh benti da..

7) smbil tgk tv..dok cok cet msg ngn ida..biasalah, dgr crite ida di lamun bahagia smbil mmberikan tip2 rumahtangga..kuikuukui..ko dgr la ida ape ros nasihat tuh..

* baju di basuh 2 kali sehari..duk berdua, bkn byk baju pun..melainkan mlm tuh kuar g mana2..hehe..

* iron baju wan pn bergantung pd keadaan..jap je iron baju, no hal la..

Ni utk makluman krf..lagu yg my hubby nyanyikan tru fon pd aku..wah..wah..

Puteri Ku Sayang

( 1 )
Aduhai puteriku sayang
Aduhai puteriku sayang
Puteriku sayang

Lembutmu tak bererti kau mudah dijual beli
Kau mampu menyaingi lelaki dalam berbakti
Lembutmu kan hiasan
Bukan jua kebanggaan
Tapi kau sayap kiri pada suami yang sejati

Disebalik bersih wajahmu
Disebalik tabir dirimu
Ada rahsia agung tersembunyi dalam diri
Itulah sekeping hati yang takut pada Ilahi
Berpegang pada janji mengabdikan diri

( ulang 1 )

Malumu mahkota yang tak perlukan singgahsana
Tetapi ia berkuasa menjaga diri dan nama
Tiada siapa yang akan boleh merampasnya
Melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri

Kecergasanmu umpama benteng negara dan agama
Dan dirobohkan dan jua dibinasakannya
Wahai puteriku sayang
Kau bunga terpelihara
Mahligai syurga itulah tempatnya

Aduhai puteriku sayang
Kau bunga kebanggaan
Aduhai puteriku sayang
Kau bunga idaman

( ulang 1 )

A lots of gratitute to Hijjaz..lurve most of ur songs..