bakal babyku lelaki???

doc kata 99 percents..bb ku lelaki..kuikuik..sukenya..tp both sides..parents ngn mertua aku kecewa gk la..drg nk pmpn.da buhsan nng llki..ramai sgt llki utk kedua blh pihak…at last..redha n hopefully selamat semuanya.haha..wan ar pling gmbra…nk ajak ank buli aku..adoi..ape pnya ayah nie??

arini mkn rambutan..sedap woo..sampai kejang perut..tp kekejangannya tk sama cm mkn durian arituh..mkn durian tu, bkn stkt kejang, pns woo badan..anak lm perut berpusing sana sini..kepanasan agknya…mkn tak agak2 org kt dlm tu ok ke tak??ikut kepuasan dr sndr tul la..hahhaa..thanks bb memahami ibu..lps menderita kepanasan dek penangan durian..trus tk rasa nk mkn durian da..duk teringin rambutan je..manggis stkt ni tgk2 je..tkde perasaan lagik..rambutan sekilo sekali jln je..no hal pnya..mau tk kembung perut..

bb pn da pandai skang..Alhamdulillah..tk minum susu je..die emoo..tk mo tendang2…die keraskan badan lam perut je..adoi..terpaksa ar g kedai cr anmum gak..beremosi tul la..before tido 1x, celik mata pg2 buta 1x..bankrupt trus rsanya..die yg kecik la yg ngarah2 kita..tp tpksa la ikut..sian lak kehausan susu..haaha..kelakar…abi die mana smpi ati tgk bb lapar..usahakan g bli gk..tp ibu bb nk pape, ttp die usahakan la..tq sayang..kuikuik..hopefully kekal la dgn sifat sebegitu sejak dr kita knal2 dlu hingga la akhir hayat kita ye..Ameen…luv u so much sayang!!

Advertisements

8 Comments

  1. limaumaniss said,

    May 22, 2009 at 1:47 am

    aduh cik ros terharu pulak na menitis ayaq mata (seriusly) baca ayat2 terakhir mu itu….insyaALLAH keharmonian tu milik korang…berdoala selalu yer….bb lelaki yer…die nk jadi tulang besi urat dawai tu…sbb mintak susu selalu…..hehehe…..

  2. cik ross said,

    May 22, 2009 at 2:49 pm

    ler, ko emo watpe doo…heheh..touching la plak..tulang besi urat dawai..kuikui..teringat lagu BTN..anak kecil main api, terbakar hatinya yang sepi, air mata darah, bercampur keringat, bumi di pijak milik orang, nenek moyang kaya raya, tergadai seluruh harta benda, akibat sengketa, sesama kita…ko la sambung plak…ko nyanyi dengan suara parau tau..lau tk..feel die lain doo…

  3. mama_kaisah said,

    May 23, 2009 at 2:07 am

    salam…ros, kita pun myb bby boy..sbb tiap kali scan kat klinik panel tu dah nampak ‘anu’ die sejak 4 bln lg..Dr kata perut nipis sgt..

    sakit woo kena injek smlm…hhuhuhu..mklumla masa inas dulu w/pn 2 kali tp dah 5 thn lps..dah lupa..ni pun sengal2 lg bahu ni…huhuu

    • cik ross said,

      May 23, 2009 at 2:26 pm

      hehhe..mmg sengal..angkat brg berat pn rasa cm nk jatuh..kelako..sepasang la permata hati t..1 laki, 1 pmpn…hehe..tu laak semacam ek lm perut..saya nye perut tebal kot..msa dkt 5 bln br nmpk…tp msa 4 bln tkde scan plak..hahha..cma org kata, lau tk nmpk tuh..leh jadik boy or gurl..lau da nmpk bird..konperm tk konperm..cm laki je la..haha..wat check up gomen ke private??ke dua2??da keje kan?kt putrajaya ke cyberjaya??

      • mama_kaisah said,

        May 25, 2009 at 10:35 pm

        kite check up kat swasta..panel hubby dkt ngn umah.. keje part time je kat Putrajaya, sbb boring sgt dok umah.. xtau la lps bersalin sambung keje idak..hihihi

        konon2 nak booking hospital Putrajaya @ Serdang utk bersalin.. tp masih blm sempat lg..padahal dah makin boyot ni..

        barang bby pun byk tak beli lagi..brg2 inas byk dah tak leh guna sbb dah 5 thn..reput ma..baju2 yg disimpan dan dilipat elok2 pun bole juga kena kencing@ makan tikus@lipas..setakat walker dan stroller je yg masih bole guna..lain2 sume kena beli baru maa…

  4. limaumaniss said,

    May 24, 2009 at 9:30 am

    tudia nyanyi lagu sampai abes…aku sampai lani x penah dgr lg tuuuh..kecuali masa BTN tuh…huahau….

  5. cik siti said,

    May 28, 2009 at 4:57 am

    cik ros,lagu tu tak mungkin i lupa…klakar gile…kuikuik…

    anyway,i doakan kebahagiaan u wan n baby boy u…nanti i dukung dia masa kita g bercuti nanti wokey…

    dr skang u rajin2 la tatap muka i kat dlm gmbr baru la babby u suka i nanti…kuikuik….

  6. cik ross said,

    May 28, 2009 at 12:57 pm

    mama kaisah: btul gk kan..5 thn tuh..t kna brank 2 thn sklai ar lau ade rezki lagik pasni..kuikui..saya pas bersalin ni pun, tk keje gk..next year br nk stat smule..tkpe, da ader pengalaman bb pertama, bb kedua kacang je kot..

    limaumaniss : mmg ar..aku pn tk penah dgr kt mana2 corong2 radio..lagu patriotik tu..kem2 ketahanan diri je leh dgr doo

    cik siti : eh eh..u nk g bercuti..u leh amik leave ke?konpius i..haha..bb i suke mkn woo tk suke tgk2 gambar…lain ar..i tgh mkn rambutan ni..nyum..nyum..sorok lm baju, t wan mintak


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: